De olifant in je bedrijf

Heb jij ook wel eens last van een olifant je bedrijf? Zo één die er lekker rondbanjert, maar waar niemand het over heeft? Jij ziet ‘m wel en je voelt je er zeker niet lekker bij. Je denkt dat als je de olifant ter sprake brengt, dat iedereen dan weet dat je een olifant hebt laten rondlopen. Maar iedereen weet het al lang en wacht totdat jij er iets aan doet. Het simpele feit dat je dat niet doet, levert je meer problemen op dan dat het oplost.

IEDEREEN WEET HET AL. Laten we eerlijk zijn. Elk bedrijf heeft zijn eigen geheimen. En iedereen is ervan op de hoogte. Het kan die verkoper zijn die jaar in jaar uit zijn target niet haalt en die je er niet op aan durft te spreken. Die manager die eigenlijk niet kan managen en de ene na de andere medewerker over de kling jaagt. Of als iemand uit je bestuur maar geen beslissingen kan nemen en steeds meer data nodig heeft. Iedereen herkent het. En waarschijnlijk zijn ze eerder teleurgesteld in jou omdat jij er niets aan doet Als je van je medewerkers verwacht dat ze wat harder moeten werken om die olifant te compenseren. Geloof me: elke dag dat je dit langer toestaat, verlies je meer respect van je mensen.

LOS HET OP! Welke olifant heb jij in je bedrijf? En waarom los je het probleem niet op? Breng het de eerst volgende meeting ter sprake en bespreek hoe je het op gaat lossen, Voor eens en voor altijd.

© 2018 Robin van Lohuizen

Wil je regelmatig updates in je mailbox ontvangen?


De Vijf Grootste Frustraties Van Ondernemers

Ondernemen is een prachtig vak: deze opmerking komt vaak voorbij tijdens Chef's Table met ondernemers. Op een mooie lokatie, genietend van een goed glas wijn praten we over elkaars werk en waar we tegenaanlopen. En wat ik dan vaak hoor is dit: ‘Ik dacht dat ik de enige was die hier mee worstelt!’. Niets blijkt minder waar, want élke ondernemer loopt tegen exact dezelfde zaken aan. Dit zijn de vijf meest voorkomende frustraties die blijven terugkomen aan de Chef’s Table.
 
GEEN GRIP OP DE TENT. De waan van de dag, je kent het wel. Goede voornemens genoeg, maar je wordt overspoeld door allerlei zaken die allemaal heelbelangrijkzijn, waardoor je niet toekomt aan wat je eigenlijk van plan was. De markt beweegt snel in een bepaalde richting en je hebt het gevoel dat je er achteraan holt. Het bedrijf glipt door je vingers, je loopt continu achter de feiten aan. In plaats van dat je áán je bedrijf werkt, werk je in je bedrijf.
 
MENSEN. Of het nu gaat om klanten, medewerkers, leveranciers of partners, ze lijken wel allemaal last van hetzelfde te hebben: ze luisteren niet, begrijpen je niet of komen hun afspraken niet na. Jullie zitten simpelweg niet op dezelfde lijn.
 
WINST. Om het maar even heel simpel te zeggen, het is gewoon niet genoeg. 
 
HET PLAFOND. De groei is gestopt. Wat je ook doet, niets helpt om je bedrijf naar de volgende fase krijgen. Je hebt geen idee wat je moet doen en je bent onzeker. Je ziet door de bomen het bos niet meer.
 
NIETS WERKT, DE MAGIE IS WEG. Je hebt al van alles geprobeerd om de huidige status quo te doorbreken. Sommige dingen hebben op de korte termijn resultaat gebracht maar het lukt je niet om échte veranderingen aan te brengen en te behouden. Het resultaat is dat zowel jij als je mensen nu sceptisch zijn als het gaat om nieuwe initiatieven.
 
WAT NU? Het klinkt als een open deur maar als je structuur en duidelijkheid aanbrengt, gaat het gegarandeerd weer stromen. Veel zaken zijn de in de loop van de tijd zo gegroeid en passen niet meer bij de huidige situatie. Er is vaak geen visie, of de visie is niet bij iedereen bekend. Mensen zitten niet op de juiste plek. Processen zijn niet bekend of worden niet gevolgd. Het ontbreekt aan heldere doelen die je wekelijks meet en in openheid met elkaar bespreekt. 

EEN BELANGRIJKE RANDVOORWAARDE. Door het aanbrengen van structuur en duidelijkheid neem je eigenlijk alle excuses weg. Niks geen ‘ge-ja-maar’ meer, maar meer grip en minder stress. Je werkt weer met plezier aan je bedrijf in plaats van in je bedrijf. Er is echter wel één belangrijke randvoorwaarde. Wil jij, als directeur van jouw bedrijf, hier écht voor gaan? Dit proces vraagt namelijk om heldere communicatie en de discipline om zelf het goede voorbeeld te geven en het nieuwe gewenste gedrag te stimuleren en te belonen. En dat is niet altijd even makkelijk. De verandering begint bij jou. Durf je het aan? 

© 2018 Robin van Lohuizen

Wil je regelmatig updates in je mailbox ontvangen?

Goed proces = Goed resultaat

5 paar vragen die ik elke ondernemers stel over zijn bedrijf:

1. Is er een proces (en kan ik het eens zien)?
2. Is het proces bekend bij de medewerkers (en hoe doe je dat dan)?
3. Wordt het proces gevolgd (en waarom dan niet)?
4. Is het proces effectief voor de klant (en hoe weet je dat)?
5. Kan het beter, slimmer of sneller? (en hoe doe je dat dan)?

Processen zijn de motor van elk bedrijf. Helaas hebben (te) veel bedrijven dit niet op orde. Dit veroorzaakt een hoop onnodige onrust en frustratie.

© 2018 Robin van Lohuizen

Wil je regelmatig updates in je mailbox ontvangen?

Het Zuurstofmasker principe

“Het zuurstofmasker principe”; je moet eerst goed voor jezelf zorgen om goed voor een ander te kunnen zorgen. Regelmatig kom ik ze tegen; ondernemers die op hun tenen lopen. Opgroeiende kinderen, een druk sociaal leven, het sporten schiet er al jaren bij in en regelmatig buiten de deur eten ‘voor de zaak’. Er is een hoge werkdruk en ze zijn vaak niet goed georganiseerd. Je ziet dan vaak dat niet alleen bij de ondernemer maar in zijn hele bedrijf ‘de waan van de dag’ regeert.

© 2018 Robin van Lohuizen

Wil je regelmatig updates in je mailbox ontvangen?

Een succesvol bedrijf

Regelmatig krijg ik vraag hoe een succesvol bedrijf er uit ziet. Uit ervaring weet ik dat succesvolle bedrijven een heldere visie hebben die door iedereen wordt gedeeld. Ze hebben de juiste mensen op de juiste plekken zitten. Ze hebben een ritme in hun operatie door wekelijks op een beknopt aantal cijfers te sturen. Ze signaleren problemen vroegtijdig en lossen ze snel op. De processen zijn vastgelegd  en worden door iedereen gevolgd. Alle medewerkers hebben prioriteiten en er is een hoog niveau van vertrouwen, communicatie en verantwoordelijkheid.

© Robin van Lohuizen

Wil je regelmatig updates in je mailbox ontvangen?

Ben je gek geworden?

Ik was onlangs op bezoek bij een reisorganisatie. En terloops kreeg ik de vraag of ik niet wilde spreken tijdens een event wat zij organiseren. ‘We hebben alleen geen budget, maar het is maar een uurtje en er zitten interessante mensen voor je in de zaal’, zei mijn gesprekspartner enthousiast. 

Ik keek hem aan en zei: ‘Ik heb een tegenvoorstel voor je. Eén van de zaken die nog op mijn bucketlist heb staan, is een volledig verzorgde cruise in de Cariben met mijn hele gezin. Niet op een overvol cruiseschip, maar je weet wel: zo’n boot van een metertje of 100, helemaal voor onszelf en met bemanning. Lijkt me fantastisch om een weekje het leven van de happy few te ervaren. Dus als jij dat nou eens regelt voor mij?’ 

Ik zag een verbaasde blik aan de andere kant van de tafel en ging verder. ‘Okay, ik ben de beroerdste niet: iedereen in mijn gezin is lekker actief op social media en bij elkaar hebben we een behoorlijke groep volgers. Dus we gaan onze timeline volgooien met fantastische vakantiefoto’s. En ik weet zeker dat er tussen onze volgers vast wel wat interessante mensen zitten voor je.’

Mijn gesprekspartner was even stil en zei toen: ‘Ben je nou helemaal gek geworden?’ Ik haalde mijn schouders op. ‘Jij begon.’

Echt waar!

I’m sorry. The candidate just accepted an offer from another firm.

What?! You told us she loved us, that she wanted to work for us.

She did.

We’re #1 in our space, you said she liked that.

She did.

You said she liked the team, that she thought she would fit in here.

She did.

I don’t understand, we were thinking about making her an offer.

Yes.

And while you were THINKING

Your competition was ACTING.

While you waited three weeks to get that last business partner to meet with her…

Your competition flew her in to meet the key players and had her do a video call with the business partners who weren’t available.

While you sat on the knowledge that she was interviewing elsewhere…

Your competition made things happen and sped up the process.

While you waited a month to get a few more people into the mix for "comparison"...

Your competition recognised top talent and made the call.

While you debated with HR over salary requirements and asked her for her history…

They put out an offer at the top end of their range to ensure the deal was done.

If you want the top talent, you need to be thoughtful, yes.

But you need to be decisive.

I promise you, your competition is

© Robin van Lohuizen

Wil je regelmatig updates in je mailbox ontvangen? 

Stof tot nadenken

1. Waar ben je al je hele leven goed in?
2. Waar sta je voor in de fik?
3. Waar raak je niet over uitgepraat?
4. Wat zijn de drie dingen die jij het meest waardeert het leven?
5. Wanneer raak jij in flow en gaat de tijd voorbij zonder dat je er erg in hebt? En waarom precies?
6. Wat zijn de vijf tot tien meest betekenisvolle momenten uit jouw gehele leven?
7. Waarom doe je het werk dat je doet?
8. Wat was het keerpunt in je leven?
9. Wanneer jij morgen een lezing mag geven aan een groot publiek, welk publiek zou dit dan zijn en waar gaat jouw lezing over?
10. Wat zou je doen wanneer je financieel onafhankelijk zou zijn (schrijf maximaal vijf dingen op). En wat zou je dan kopen?

© Robin van Lohuizen

De manager van de luchtballon

Een man in een luchtballon is verdwaald. Hij ziet beneden op de weg een vrouw lopen en besluit wat lager te gaan vliegen. Als hij een stuk lager in de lucht hangt, roept hij naar haar: ‘Mevrouw! Ik heb vrienden beloofd om hen op te pikken, maar ik heb geen idee waar ik nu precies ben. De vrouw roept terug: ‘U zit in een luchtballon op ongeveer tien meter boven de grond’. U bevindt zicht tussen 51 en 52 graden noorderbreedte en 5 en 6 branden westerlengte’. ‘U bent vast informaticus’ zegt de man.‘Inderdaad, hoe weet u dat?’ antwoord de vrouw verbaasd.

‘Wel,’ zegt de man, ‘u heeft mij een perfect technische uitleg gegeven, maar ik weet nog steeds niet goed wat ik met die informatie moet doen en ik heb nog steeds geen idee waar ik me nu bevindt. U hebt me niet geholpen en bovendien heb ik een hoop kostbare tijd verloren.’‘En u manager, neem ik aan?’ Zegt de vrouw.‘Klopt, hoe weet u dat?’ antwoord  de man.

‘Nou, u weet totaal niet waar u bent en waar u naar toe moet. Een grote massa lucht heeft u gebracht waar u nu bent. U heeft een belofte aan anderen gedaan waarvan u geen idee heeft hoe u die moet nakomen en nu verwacht u dat mensen die onder u staan dit probleem voor u gaan oplossen. U bevindt zich nog steeds in dezelfde situatie als vijf minuten geleden, alleen is dat nu mijn fout...’

(de credits voor dit artikel zijn niet voor mij, wie het origineel heeft geschreven weet ik niet maar ik vindt het dusdanig pakkend dat ik ‘m een plekje heb gegeven op mijn site. Ben jij de auteur? Stuur mij dan een bericht en ik zal zorgen voor een eervolle bron vermelding:)).

Wil je regelmatig updates in je mailbox ontvangen?