Ben je gek geworden?

Ik was onlangs op bezoek bij een reisorganisatie. En terloops kreeg ik de vraag of ik niet wilde spreken tijdens een event wat zij organiseren. ‘We hebben alleen geen budget, maar het is maar een uurtje en er zitten interessante mensen voor je in de zaal’, zei mijn gesprekspartner enthousiast. 

Ik keek hem aan en zei: ‘Ik heb een tegenvoorstel voor je. Eén van de zaken die nog op mijn bucketlist heb staan, is een volledig verzorgde cruise in de Cariben met mijn hele gezin. Niet op een overvol cruiseschip, maar je weet wel: zo’n boot van een metertje of 100, helemaal voor onszelf en met bemanning. Lijkt me fantastisch om een weekje het leven van de happy few te ervaren. Dus als jij dat nou eens regelt voor mij?’ 

Ik zag een verbaasde blik aan de andere kant van de tafel en ging verder. ‘Okay, ik ben de beroerdste niet: iedereen in mijn gezin is lekker actief op social media en bij elkaar hebben we een behoorlijke groep volgers. Dus we gaan onze timeline volgooien met fantastische vakantiefoto’s. En ik weet zeker dat er tussen onze volgers vast wel wat interessante mensen zitten voor je.’

Mijn gesprekspartner was even stil en zei toen: ‘Ben je nou helemaal gek geworden?’ Ik haalde mijn schouders op. ‘Jij begon.’