De manager van de luchtballon

Een man in een luchtballon is verdwaald. Hij ziet beneden op de weg een vrouw lopen en besluit wat lager te gaan vliegen. Als hij een stuk lager in de lucht hangt, roept hij naar haar: ‘Mevrouw! Ik heb vrienden beloofd om hen op te pikken, maar ik heb geen idee waar ik nu precies ben. De vrouw roept terug: ‘U zit in een luchtballon op ongeveer tien meter boven de grond’. U bevindt zicht tussen 51 en 52 graden noorderbreedte en 5 en 6 branden westerlengte’. ‘U bent vast informaticus’ zegt de man.‘Inderdaad, hoe weet u dat?’ antwoord de vrouw verbaasd.

‘Wel,’ zegt de man, ‘u heeft mij een perfect technische uitleg gegeven, maar ik weet nog steeds niet goed wat ik met die informatie moet doen en ik heb nog steeds geen idee waar ik me nu bevindt. U hebt me niet geholpen en bovendien heb ik een hoop kostbare tijd verloren.’‘En u manager, neem ik aan?’ Zegt de vrouw.‘Klopt, hoe weet u dat?’ antwoord  de man.

‘Nou, u weet totaal niet waar u bent en waar u naar toe moet. Een grote massa lucht heeft u gebracht waar u nu bent. U heeft een belofte aan anderen gedaan waarvan u geen idee heeft hoe u die moet nakomen en nu verwacht u dat mensen die onder u staan dit probleem voor u gaan oplossen. U bevindt zich nog steeds in dezelfde situatie als vijf minuten geleden, alleen is dat nu mijn fout...’

(de credits voor dit artikel zijn niet voor mij, wie het origineel heeft geschreven weet ik niet maar ik vindt het dusdanig pakkend dat ik ‘m een plekje heb gegeven op mijn site. Ben jij de auteur? Stuur mij dan een bericht en ik zal zorgen voor een eervolle bron vermelding:)).

Wil je regelmatig updates in je mailbox ontvangen?