De olifant in je bedrijf

Heb jij ook wel eens last van een olifant je bedrijf? Zo één die er lekker rondbanjert, maar waar niemand het over heeft? Jij ziet ‘m wel en je voelt je er zeker niet lekker bij. Je denkt dat als je de olifant ter sprake brengt, dat iedereen dan weet dat je een olifant hebt laten rondlopen. Maar iedereen weet het al lang en wacht totdat jij er iets aan doet. Het simpele feit dat je dat niet doet, levert je meer problemen op dan dat het oplost.

IEDEREEN WEET HET AL. Laten we eerlijk zijn. Elk bedrijf heeft zijn eigen geheimen. En iedereen is ervan op de hoogte. Het kan die verkoper zijn die jaar in jaar uit zijn target niet haalt en die je er niet op aan durft te spreken. Die manager die eigenlijk niet kan managen en de ene na de andere medewerker over de kling jaagt. Of als iemand uit je bestuur maar geen beslissingen kan nemen en steeds meer data nodig heeft. Iedereen herkent het. En waarschijnlijk zijn ze eerder teleurgesteld in jou omdat jij er niets aan doet Als je van je medewerkers verwacht dat ze wat harder moeten werken om die olifant te compenseren. Geloof me: elke dag dat je dit langer toestaat, verlies je meer respect van je mensen.

LOS HET OP! Welke olifant heb jij in je bedrijf? En waarom los je het probleem niet op? Breng het de eerst volgende meeting ter sprake en bespreek hoe je het op gaat lossen, Voor eens en voor altijd.

© 2018 Robin van Lohuizen

Wil je regelmatig updates in je mailbox ontvangen?