Vent fit = tent fit

Ik help bedrijven met groei. Wat mij betreft beoefen ik het mooiste vak ter wereld en wil ik tot mijn tachtigste door blijven werken.

Niet hard maar slim werken
Dat betekent wel dat ik fit moet blijven. Ik zeg tegen mijn klanten altijd: je moet niet hard werken, je moet slim werken. Dat geldt ook voor mijn fysieke gezondheid: ik ben de hele week met verschillende bedrijven bezig, spreek veel mensen en moet natuurlijk wel scherp blijven. Dat vergt focus. In het verleden pakte ik met enthousiasme een activiteit op; fitness, hardlopen of zwemmen, maar het kwam niet echt van de grond. Na een paar weken liet ik het er weer bij zitten, omdat de waan van de dag voorbij kwam.

Focus
Ik was er niet happy mee. Waarom lukte het mij niet om beweging in mijn leven serieus aan te pakken? Blijkbaar miste ik de focus. Ik trok een parallel met mijn eigen werk, waarin ik de directeuren die ik adviseer altijd een doel stel. Ik had zelf ook een doel nodig om naartoe te werken.

Begin van dit jaar besloot ik daarom om in september de Kilimanjaro in Tanzania beklimmen. Alles meteen geboekt, gecommuniceerd in mijn omgeving, dus ik kon niet meer terug. Het doel? Vrolijk en energiek de wereld veroveren! En de top bereiken natuurlijk.

Vreemde ogen dwingen
Met de hulp van een personal trainer bewandelde ik een uitgestippeld pad van de juiste voeding en beweging zodat ik volgende maand in topconditie de top van de ‘Kili’ bereik. Nu ik een tijdje bezig ben, voel ik de verandering in mijn lijf én in mijn mindset. Eigenlijk zou elke hardwerkende directeur, eigenaar, zakenman- of vrouw, zich moeten realiseren dat om scherp te zijn; je fit moet zijn.

Want laten we eerlijk zijn, wat ik in de praktijk vaak tegenkom zijn directeuren en managers die een onregelmatig leven leiden, een hoge werkdruk hebben, met veel etentjes buiten de deur en weinig beweging. Maar hoe kun je nou voor je ‘tent’ zorgen, als je zelf niet fit bent?

Mijn fysieke grenzen opzoeken en gezonde voeding  is voor mij nu net zo belangrijk als zakelijk slim bezig zijn. Ik neem deze nieuwe levenswijze in ieder geval met plezier mee naar mijn doel in Tanzania. Op naar de top!

© Robin van Lohuizen

Wil je regelmatig updates in je mailbox ontvangen?