View from the top met Peter Kuijper

‘De klant is je leraar’. Ik geef dat motto vaak mee aan de ondernemers en teams die ik coach. Zelf ben ik altijd op zoek naar nieuwe meningen, overtuigingen of learnings van collega’s uit het vak. Van klanten, concurrenten of de ‘oude rotten’.

Want van elkaar kun je leren. Hoe gaat iemand om met tegenslag? Wat is nou de belangrijkste succesfactor van een bedrijf? Ik heb verschillende mensen die ik respecteer en die hun strepen hebben verdiend op hun vakgebied, deze en andere vragen voorgelegd.

Peter Kuijper is oprichter en directeur van Mind&HealthMind&Health wijst de weg naar een gelukkiger en gezonder leven. Door middel van een integraal vitaliteitsconcept krijg je inzicht en overzicht om tot een betere leefstijl te komen. Je maakt voortaan zeker andere, bewustere keuzes, hetgeen leidt tot een gelukkiger, gezonder, vitaler en daarmee ook productiever leven. Een inspirerend interview met Peter.

Waar word je enthousiast van op jouw vakgebied?
“Als ik zie dat onze werkwijze mensen helpt om een hogere levenskwaliteit te krijgen. Ze krijgen meer energie, een betere nachtrust, maken bewustere keuzes rondom voeding en een aandachtige ademhaling. Daar doe je het voor.”

Hoe ga jij om met tegenslagen?
“Door ze direct te analyseren. Dat doe ik trouwens vaak tijdens het hardlopen. Of ik zoek contact met goede vrienden die in een relevant vakgebied zitten. Met die inzichten pak ik tegenslagen aan, los ze op én borg de oplossing voor de toekomst.“

Waar denk je dat klanten op letten bij het kopen van een bepaald product of dienst?
“Betrouwbaarheid, échte meerwaarde bieden (‘cut out the middle man’), value for money en een aanwezige fun- en gunfactor.”

Wat is voor jou de succesfactor van elk bedrijf?
“Bevlogenheid door bijvoorbeeld accuratesse, snelheid, daadkracht, afspraak is afspraak of een glimlach… En natuurlijk de mensen die er werken, over alle linies van het bedrijf.”

Wat is jouw interpretatie van klantenservice?
“Dat je je inleeft in de vraag van de (potentiële) klant en na een grondige analyse het plan van aanpak uitlegt. En daar vervolgens ook naar handelt!”

© Robin van Lohuizen